> Responsible Gaming

Accès Membre

Les news

8 TIPS OM TE ZORGEN DAT HET SPEL LEUK BLIJFT


Het is belangrijk om gezonde gewoonten te ontwikkelen en te onderhouden betreffende geldspelen. Hieronder vind je een lijst maatregelen die je in acht moet nemen om een verantwoordelijk speler te zijn en te blijven:

Het is voorzichtig jezelf vóór het spel een bepaald budget op te leggen.

Het geld dat men inzet in het spel is een vrijetijdsuitgave. Het is voordelig om op voorhand de som te bepalen die men er aan wil besteden, in functie van zijn budget, en deze limiet niet te overschrijden.

Als je moeite hebt om te weerstaan aan de drang om te spelen, dan moet je jezelf vragen stellen.

Heb je de gelegenheid of zin om te spelen? Zorg er dan voor dat het moment goed gekozen is en dat het budget dit ook toelaat. Als je niet in staat bent om “je beurt over te slaan”, dan is het tijd dat je jezelf wat ernstiger vragen begint te stellen over je houding ten opzichte van het spel.

Als je speelt om je zorgen te vergeten, kan het spel zelf een bron van problemen worden.

Het spel moet leuk blijven. Daarom is het wenselijk om er daarnaast nog andere activiteiten en mensen (vrienden, familie) op na te houden met wie je kan praten wanneer het niet gaat.

Om binnen de perken van je budget te blijven, raden we je aan een pauze in te lassen in de loop van het spel om je winsten en verliezen te evalueren.

Je zet in, je verliest, je wint... Je verliest gemakkelijk je zin voor realiteit wanneer je speelt en zo kan het gebeuren dat je de limiet vergeet die je jezelf had gesteld. Een goede gewoonte die je jezelf moet aanleren: de zaken op een rijtje zetten en je ervan verzekeren dat je de middelen hebt om voort te spelen.

Liegen over verliezen bij het spelen of ze verbergen is een alarmsignaal.

Kunnen praten over winst en verlies bij het spel is gezond. Als je de sommen die je hebt uitgegeven begint te verbergen voor anderen of erover begint te liegen, dan is dat vaak een aanwijzing dat het tijd is om de voet op de rem te zetten.

Leningen en spelen zijn een explosieve combinatie.

Spelen naargelang je middelen betekent dat je de middelen die je nodig hebt voor het dagelijkse leven niet op het spel mag zetten, laat staan dat je geld leent om te kunnen spelen.

Voortspelen om het verloren geld terug te winnen is het risico nemen dat je nog meer verliest.

Verliezen maakt deel uit van het spel en dat moet je kunnen aanvaarden. Spelen om het verloren geld terug te winnen leidt er enkel toe dat je meer en meer uitgeeft. Het is niet omdat men meer speelt dat men uiteindelijk ook wint.

Truukjes zijn nutteloos. Het is onmogelijk om de resultaten van kansspelen te voorspellen.

Het toeval kan je niet controleren. Dat is algemeen geweten, maar je mag het niet vergeten tijdens het spel. Om altijd realistisch te blijven, wordt aangeraden om een pauze in te lassen tijdens het spel, want in het heetst van de strijd denk je soms dat je het resultaat van het spel kan beheersen, maar zo stel je jezelf bloot aan problemen.